Johan Antus

Main menu: Home


Diverse helt onödiga projekt. Mest bara för att det går..


Vem behöver inte en kärnkraftsdriven Iphoneladdare (nix jag skojar inte). Eller varför skulle man inte vilja  bygga sig en egen radar?

Och har du aldrig känt suget efter att bygga en hydrofon och lyssna på ubåtar och fiskar? Någon sa att man inte kunde bygga en egen Röntgen; det var skäl nog att prova.

Och hur skulle man kunna bevisa vad man inte är släkt med om man inte kan koka ihop sitt egna DNA-test?

Blev lite nyfiken på naturens telekrig eller om man kan pejlar fladdermöss med TDOA teknik. Det gick. Det mest onödiga man kan bygga borde vara en polkagrisdriven MP3-spelare. Hade tråkigt en dag och byggde om min spionutrustning till fladdermusdekoder..

Man ska inte bry sig så mycket om vad folk tycker för då hade jag aldrig byggt, och skjutit upp, en egen "satellit". Inte hade jag fotograferat korona heller men det var ju roligt :-)

Rörförstärkare är ju lite av teknikens heliga Graal och det måste undersökas. Det borde gå att lyssna på en spionradars reflektioner från månen utan större åthävor. Är vädret dåligt så kan man ju alltid ta ner egna satellitbilder och se när det blir bättre. Att avlyssna någon med hjälp av LASER låter väldigt avancerat, det borde det inte vara.. Hade en mobiltelefon över, den kan man bygga om till en satellitupplänk så varför inte..

Dammade av ungdomens synder inom området höghastighetsfotografering. Jag hade tydligen inte så dum  uppväxt i alla fall. Man kan faktiskt lyssna på hemliga militärsatelliter och vanliga civila också. Slänger in lite om antenner, förförstärkare, filter också. Och vad ska man nu kunna göra med sin gamla PR-radio? Något roligare i alla fall. Billarm kan man göra om till amatörradio.
En LASER-länk kan vara bra att ha om man inte vill bli avlyssnad. Provade det ultimata DX:et. I en plötslig stund av inspiration kom jag på några helt onödiga tokigheter. Och mer lär komma... 

´